Tremmeseng

En tremmeseng er den sikre og praktiske seng, som den lille bruger de første par år af sit liv.

De første år af babyens liv skal der soves rigtig meget. Det er dog sjældent, at den lille helt har forstået at han/hun faktisk meget gerne må sove hele natten, men det er en af lyksalighederne ved at få børn 🙂 En babyseng er dog vigtig for at barnet kan sove både trygt og godt.

I starten bruger nogen en vugge. En tremmeseng er dog det smarte valg der erstatter vuggen. Tremmesenge kommer i et stort udvalg hvor nogle modeller kommer med skuffer, med hjul, hvor siden kan tages af og andre kan f.eks. omdannes til en udtræksseng. Der findes rigtig mange forskellige typer, priser og modeller, som vi prøver at give dig inspiration til i denne lille guide/test for 2020.

 

Hvad er en tremmeseng?

Hvad og hvornår bruges tremmeseng? En tremmeseng er en lille seng der kun bruges indtil barnet er klar til en juniorseng i 2-3 års alderen.

Sengetypen kommer i mange forskellige modeller. Disse minder om hinanden i form af, at de kan hæves/sænkes og selvfølgelig have tremmer rundt om sengen, så barnet ikke kan komme/falde ud af sengen(De fleste børn kan godt kravle ud omkring 2 års alderen).

En tremmeseng omtales ofte også som bedside crib, men der er dog en forskel på de to typer.

 

Hvad er en bedside crib?

Er der forskel på Bedside crib og tremmesenge

Bedside crib er en sengetype der er blevet udbredt gennem de senere år. Denne type bygger på tremmeseng modellen, og bliver derfor ofte omtalt som en tremmeseng. Men den adskiller sig ved, at være beregnet til at sætte side om side med forældrenes seng. Det gør dét nemmere at være i kontakt med barnet f.eks. ved at holde i hånd og give barnet nærvær, så søvnen bliver dejlig tryg. Her skal der vælges en model, som kan hæves i trin til at passe til højden for voksensengen og selvfølgelig også spændes fast, så sengen ikke glider væk.

Typen er også nemmere ved løft, hvor det at løfte den lille pige/dreng over sengen kan være anstrengende efter kejsersnit. Helt ligesom rigtig mange af bedside Crib modellerne kommer med hjul, så det er nemmere at flytte babyen rundt.

Den store ulempe ved at vælge en bedside crib frem for at vælge en babyseng er, at den nok kun er velegnet til babyens første seks levemåneder. Derefter skal du have fundet en tremmeseng til barnet alligevel.

 

Hvor længe bruges en tremmeseng?

Hvornår begynder børn at bryde ud af en tremmeseng?

Omkring 2-3 års alderen plejer de fleste at skifte fra tremmeseng til juniorseng. Det kan dog være forskelligt fra barn til barn, for tremmesengen kan være en tryg base for den lille. Men det kan være et sted, hvor den lille ret hurtigt prøver at bryde ud af ved at kravle over tremmerne. Det kan være farligt, og her vil det nok være mere hensigtsmæssigt at skifte til den større seng til børn.

 

Gode tremmesenge

Her finder du et udvalg af forskellige gode modeller udvalgt fra bedst i test hvor du finder testvindende som scoret højt i anmeldelser. Udvalget kan købes i Ikea, Jysk, Babysam, online og også som en brugt seng, hvor du kan finde en god kvalitet til en billig pris på f.eks. Dba eller Facebook grupper. De forskellige brands du finder i udvalget her nedenfor, er også kendt for at lave kvalitets udstyr som barnevogn, klapvogn, puslebord, køjeseng til legetøj som gåvogne og andet til babyer.

 

Linea babyseng fra Leander

Køb en elegant tremmeseng til den lille dreng/pige

ForhandlerTotalprisLæs mere
4.299,00 Find her
4.299,95 Find her

En flot seng i træ look med sin fine farve i bøg. Modellen kommer også i andre farver som den klassiske hvide, men den naturlige bøg farve giver et dejligt æstetisk udtryk.

En tremmeseng hvor siden kan tages af og bunden sættes ned. Det giver mulighed for at bruge tremmeseng til f.eks. en sofa, børnebænk eller smart opbevaring af legetøj og andet.

Linea serien byder på tilkøb af sengerand og sengehimmel til tremmesengen, hvor madras heller ikke følger med.

Hvis du vægter det flotte stilrene design højt, er denne seng i massivt egetræ måske sengen til dit barn. Sengen med en god madras giver selvfølgelig dit barn et trygt soverum.

 • Mål: 90x65x132
 • Massivt egetræ materiale
 • Bøg farve
 • To indstillinger til højden
 • Den ene tremmeside kan tages af
 • Madras medfølger ikke
 • Madras mål: 60×120 cm.

 

 

Babynor Asfrid tremmeseng – Hvid

Køb den billige Babynor tremmeseng til babyen

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.599,00 Find her

En af de billigere tremmesenge i den bedre kvalitet er denne Babynor tremmeseng fra Coops egen mærke. En klassisk og enkel tremmeseng i New Zealandsk fyrretræ der er kendt for en god holdbar kvalitet. Og malet hvid farve som er den foretrukne farve til børneværelset blandt danske forældre.

Sengen kan selvfølgelig justeres både i bund og sider, så den kan bruges længst mulig tid indtil det er tid til at finde en af de mange juniorsenge til børn.

Madras ligesom vuggefødder, himmel, sengehest m.m. følger ikke med og skal tilkøbes.

 • Mål: 92x64x124 cm.
 • Materiale: new Zealandsk fyrretræ
 • Farve: Hvid
 • Justerbar bund og side
 • 3 indstillinger
 • Madras medfølger ikke
 • Madras mål: 60×120 cm.

 

 

Hoppekids Anton seng – Hvid

Køb en billig tremme/babyseng til den lille

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.649,00 Find her
1.655,00 Find her
1.998,00 Find her

Hoppekids har lavet denne simple tremmeseng i fyrretræ der er blevet lakeret hvid.

En dejlig enkel seng der er Svanemærket og kan passe ind på de fleste børneværelser(eller soveværelset hvor de fleste små sover), og selvfølgelig give mulighed for at dit barn kan opnå den rolige nattesøvn.

Sengen ligesom de andre modeller, kan indstilles i forskellige højder i takt med at barnet vokser, så du som forælder ikke skal ødelægge ryggen fuldstændig.

Når barnet er blevet udbryder, kan du tage den ene tremmeside af. Og når barnet er vokset fra sengen, kan den udgøre en æstetisk bænk som din pige eller drenge kan bruge som legeplads på værelset.

 • Materiale: Fyrretræ
 • Farve: hvidlakeret
 • Mål: 124x65x83
 • Madras medfølger ikke
 • Svanemærket

 

 

Stokke Sleepi seng

Køb en Stokke sleepi babyseng

ForhandlerTotalprisLæs mere

Stokke der er kendt for høje kvalitet indenfor køjesenge, kommoder, højstole m.m. byder på denne populære Stokke Sleepi seng. Du finder modellen i forskellige farver som natural, hvid, mint, blå m.m.

Som tremmeseng er sengen velegnet fra 0 til 3 år hvor du med tilkøb af Junior Extension Kit, kan lave sengen om til en juniorseng der kan bruges op til 8-10 års alderen. Sengen kan nemlig udvides efter alderen, hvor den velkendte ovale form bliver biholdt.

Du kan fjerne den ene side af sengen, når barnet er gammel nok til dette. Helt ligesom bunden er højdejusterbar. Sengen kan skubbes da den har låsbare drejehjul, hvilket kan være ganske praktisk hvis barnet skal flyttes ind til voksensengen eller i stuen.

 • Materiale: Massiv bøgetræ
 • Farve: Mint, hvid, blå og natural
 • Inklusiv Stokke Sleepi madras
 • Låsbare drejehjul

 

 

Flexa baby tremmeseng – Hvid/bøg

Brug den populære Flexa seng til børneværelset

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.998,00 Find her
4.346,00 Find her

Flexa laver det flotte skandinaviske design. Her er denne Flexa tremmeseng en lidt anderledes udseende model, da den kommer i en sød oval organisk form. Farven er hvid i tremmerne og bøg i ben og rammer.

Flexa sengen kan selvfølgelig reguleres i højden så den både kan bruges til spæd som større barn.

Materialet er massivt bøg, der med sin ovale form gør den lidt længere end de fleste andre modeller. Du kan ændre sengen fra baby til det lidt større barn ved at fjerne de lodrette tremmer, dog er sengens maks. længde 145 cm.

 • Materiale: Træ
 • Farve: Hvid/bøg
 • Mål: 145x75x88 cm.
 • Madras medfølger ikke

 

 

Den klassiske Sebra seng – Hvid

ForhandlerTotalprisLæs mere
5.495,00 Find her
5.495,00 Find her
5.794,95 Find her
5.795,00 Find her

Den klassiske Sebra juniorseng (hedder også Sebra Kili eller Juno seng) er den smarte seng der vokser med barnet. Den kan nemlig bruges både som babyseng og juniorseng.

Sengen er den originale arkitektegnet Juno seng, der er relanceret under det nye Sebra navn. En klassisk og stilfund seng, hvor du kan tage tremmer af og forlænge via udtræk. Det gør, at sengen kan bruges fra spæd og op til 6-7 år, hvor en voksenseng er afløseren.

Flot og æstetisk seng der passer godt ind på alle børneværelser, og i sund kvalitet der gør at den kan i arv til de næste generationer. Sengen er behandlet med giftfri, miljøvenlig og antibakteriel træmaling.

 • Materiale: Birketræ
 • Farve: Hvid (kommer i 4 andre farver)
 • Mål: Længde 112,5 cm. til maks. Udtrukket: 155 cm.
 • Højde: 88 cm. Bredde: 70 cm.

 

 

Änglamark tremmeseng – Hvid

Køb en svanemærket seng til børn

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.069,00 Find her

Änglemark er Coops eget mærke. Tremmesengen er den første svanemærkede seng til babyer. Det giver dig den tryghed, at sengen lever op til de strenge krav om sundhed, miljø og kvalitet.

Sengen kommer med to indstillingsmuligheder af bunden, så du kan have den hævet til den helt lille. Og sætte bunden ned, når barnet bliver større.

Problemet med en tremmeseng er den relative korte levetid. Her er det en fordel, at sengen også kan bruges til andet. Änglemark sengen omdannes til en bænk ved at fjerne den ene side, som gør sig gældende for stort set alle tremmesenge. Siden du fjerner, kan monteres under sengen så det bliver til en hylde, hvor f.eks. sengetøj, brætspil og andet kan ligge.

 • Svanemærket
 • Materiale: Fyrretræ
 • Farve: Hvid
 • Mål: 129x69x81 cm.
 • Madras skal købes separat
 • Tåler maks. Belastning på 40 kg.

 

 

Cam Cam Harlequin seng – Hvid

Køb den eksklusive seng til den lille baby

ForhandlerTotalprisLæs mere
6.999,00 Find her
7.499,00 Find her
7.499,00 Find her
7.499,95 Find her

Cam Cam babysengen er en æstetisk flot seng, der også ligger i den dyre prisklasse.

Den flotte Harlequin model kommer med 8 forskellige indstillingshøjder for bunden. Det giver dig den helt passende højde både for barn, mor og far.

Den ene side kan tages hurtigt af og på ved hjælp af to børnesikrede trykknapper. Det gør ”jobbet” noget nemmere når der skal skiftes sengetøj men måske også tømmes for legetøj og bamser, som sniger sig ned i ”hulen” i takt med at pigen/drengen vokser.

Madrassen følger ikke med, så den skal tilkøbes.

 • Materiale: FSC-certificeret MDF & 100% birk
 • Farve: Hvid
 • Mål: 132×70 cm.

 

 

BabyTrold Clara ekstra lang tremmeseng – Hvid

Brug en billig tremmeseng der kan udskiftes

ForhandlerTotalprisLæs mere

BabyTrold sengen er noget længere end standard tremmesengen, for den kommer nemlig i et mål af 140 cm. i længden og bredde på 70 cm.

Til en pris på omkring 1.400 kr. får du også en noget billigere model end mange af de viste modeller. Og med længden på 140 cm. kan barnet også bruge sengen udover de første 2-3 år af hans/hendes levetid.

Designet er klassisk firkantet uden tremmer for enderne, hvilket ikke giver helt det samme æstetiske udtryk som f.eks. Sebra sengen, men du sparer dog samtidig rigtig mange penge.

Materialet er i fyrretræ der er lakeret med hvid maling. Bunden kan indstilles i forskellige højder, så afstanden fra den øverste kant kan varierer mellem 25, 45 og 55 cm.

 • Stort liggemål (udgør en juniorseng)
 • Materiale: Fyrretræ
 • Farve: Hvid
 • Mål: 144,5×76,5×86 cm.
 • 3 indstillinger til bundens højde
 • Madras medfølger ikke
 • Madras mål: 70×140 cm.

 

 

Baby Dan By-My-Side – Hvid

Køb en bedside crib med tremmer til babyen

ForhandlerTotalprisLæs mere
799,00 Find her
1.448,00 Find her

Denne Baby Dan babyseng er en bedside crib model. Det giver dig som forælder mulighed for at spænde sengen fast til din/jeres voksenseng og sove tæt på dit barn, uden at denne skal ligge i voksensengen.

Alfred By-My-Side sengen kommer med forskellige indstillingsmuligheder, så den kan tilpasses højden på voksensengen. Helt ligesom den kommer med en medfølgende sele til at spænde den fast, så babysengen ikke skrider væk fra forælder sengen.

Modellen kan maks. Bruges op til ca. 6 måneder afhængig af størrelsen og motorikken på barnet.

Du kan slå siden op, så barnet er rammet ind hele vejen rundt. Og med de påmonteret hjul, kan du køre sengen ind i stuen eller andet sted under barslen.

 • Materiale: Knastfri fyr
 • Farve: Hvid
 • Mål: 84x40x90 cm.
 • Madras følger ikke med
 • Vægt: 15 kg.

 

 

Roba Skytsengel seng – Grå

Køb den praktiske Roba seng til børnEn lidt anderledes tremmeseng med hjul(med bremse på), som kan være ganske praktisk. På den ene langside af sengen er siden dækkende af lærred med lynlås. Det gør det nemt at få adgang til barnet om natten.

Du kan fastgøre tremmesengen til voksensengen med enkle skridt. Hvilket gør sengen dejlig praktisk, da de fleste af os gerne vil have barnet tæt på under natten.

Der medfølger en tekstilpakke der består af madras, sidestykke, sovepose og sengerand.

Prisen ligger på omkring 2.000 kr. hvilket er ganske billigt i betragtning af at sengerand og madras medfølger til prisen.

 • Materiale: BIO-bøg krydsfiner
 • Farve: Grå
 • Mål: 126×65,6×79,5 cm.
 • Fastgøres nemt til forældreseng
 • Kommer med 4 hjul m. bremse
 • Madras & tekstilpakke medfølger
 • Udgået

 

[divider]

 

Gulliver tremmeseng – Hvid

Køb den helt billige tremmeseng i Ikea eller Jysk

ForhandlerTotalprisLæs mere
649,00 Find her

Den billigste model er denne Gulliver tremmeseng der bliver forhandlet ved Ikea.

En enkel og simpel seng uden de store dikkedarer, der kommer med 2 forskellige indstillinger af bunden.

Den ene side kan tages af, når barnet bliver gammel nok til selv at kunne kravle ind og ud af sengen.

Bunden kommer med ventilationskanaler til en god luftcirkulation.

 • Materiale: Massiv bøg, træfiberplade sengehest
 • Farve: Træ
 • Mål: 123x60x80 cm.
 • Madras medfølger ikke

 

 

Sebra Yomi tremmeseng

Køb den populære Sebra Yomi tremmeseng

ForhandlerTotalprisLæs mere
3.199,95 Find her

Sebra Yomi tremmesengen er stort set identisk med den ”originale” Sebra tremmeseng der også kaldes Juno eller Sebra Kili. Yomi modellen kommer i et moderne design i klassisk skandinavisk stil i bøgetræ.

Sengen kommer i forskellige farvekombinationerne, hvor navnet er døbt af YOU og MIX som tager udgangspunkt i kombinationen af farverne.

Sengebunden kan indstilles i højde, så den kan tilpasses din dreng eller piges alder. Her er den høje højde beregnet til den helt lille baby og i takt med alderen sænkes bunden.

Tremmerne kan tages af fuldstændig eller delvis, så Sebra Yomi sengen kan bruges som sofa eller juniorseng på værelset.

 • Materiale: Bøgetræ/MDF
 • Farve: Kan sammensættes efter eget ønske
 • Mål: 124 x 70 x 83 cm

 

 

Bekids Karl tremmeseng

Køb en bekids børneseng til værelset

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.999,00 Find her

Den enkle og elegante Karl tremmeseng fra Bekids er praktisk og flot seng til sove- eller børneværelset hvor babyen kan få den tiltrængte søvn.

Du får en flot model der også kommer i andre farve kombinationer som helt hvid eller mint til den mere farverige men diskrete farve.

Sengen kommer med en bund der har tre niveauer. Det giver mulighed for at sænke bunden jo ældre barnet bliver, så han eller hun ikke kravler udover og slår sig.

Størrelsen er 120 x 60 cm. som giver en del år frem, hvor 2-3 års alderen er tiden hvor de fleste børn gerne vil have en mere ”voksen” seng.

 • Materiale: Fyrretræ
 • Farve: Natural & hvid
 • Mål: 120 x 60 cm
 • Madras medfølger ikke

 

Hvad du skal kigge efter inden køb?

Du skal selvfølgelig kigge på størrelsen, sikkerhed, muligheder og design.

 • Sikkerheden er i forhold til hvordan tremmerne er fordelt. Kan fingre, arme og andet sidde fast eller ej?
 • Er sengen robust og holdbar, hvor tremmerne igen er den vigtige detalje. For netop tremmerne er, hvad barnet vil ruske og rykke i for at teste holdbarheden. Her vil det være særdeles upraktisk, hvis det er dårlig kvalitet eller tremmerne er for tynde.
 • Er bunden sikker og kan den justeres? Det er nemlig ret upraktisk hvis bunden ikke kan hæves, når babyen er lille; hvis du har din ryg kær.
 • Materialet? Er det usundt eller opfylder materialerne kravet om sundhed, miljø og kvalitet for barnets skyld.

For år tilbage blev der lavet en tilbundsgående test af de forskellige børnemøbler som højstole, rejsesenge, sengeskuffer, pusleborde, børneborde, tremmesenge m.m., hvor en hel del dumpede i forhold til at være farligt for babyer. Du kan læse artiklen på Bt.dk her.

Hvilken madras til tremmesengen?

Hvilken madras skal du vælge til den valgte tremmeseng? Her er det ofte nemmest at købe madrassen der er designet til den specifikke seng. Det er dog ofte også den dyre løsning.

Ikea madrasser har ofte klaret sig godt i diverse test uden decideret at være testvinder, hvor den noget dyrere som Comfort giver lidt bedre komfort også. Men som udgangspunkt til at vælge en god madras til barnet, kan du bruge disse kriterier:

 • Holdbar madras: Køb en madras i god kvalitet, da alt den venden og drejen som børn udøver under søvn, vil slide hårdt på madrassen.
 • Betrækket skal kunne vaskes: Der kommer hurtigt snavs, støv, fugt, bakterier og andet i madrassen, der skal vaskes.
 • Vælg latex eller skum: Barnet vejer ikke nok til at en springmadras giver den gode stilling på en fast madras, og derfor er latex eller skum bedst velegnet til den lille.
 • Åndbar madras: At barnet kan ånde er vigtigt, hvor latex eller skum igen er det bedste valg.