Hvis du bor i et hus med trapper og har børn yngre end skolealderen, så er et trappegitter et must-have. Det er en sikkerhed for både dig selv og dit barn, så I skærmer jer imod farlige uheld på en stejl trappe – et fald der kan få fatale konsekvenser. I nedenstående guider vi dig til at finde frem til det ideelle trappegitter.

Hvornår bruger man trappegitter?

Man bruger et trappegitter så snart barnet er gammelt nok til at bevæge sig rundt. De fleste småbørn begynder at kravle eller skubbe sig frem allerede fra 9 måneders alderen. Derfor er du nødt til at sikre hjemmet på alle tænkelige måder, ellers kan du ikke lade dit barn være uden opsyn bare i få sekunder. Et trappegitter bruges typisk helt indtil barnet er gammelt nok til at forstå faren ved en stejl trappe, den bevidsthed vil oftest lagres omkring 5-6 års alderen.

Hvordan installerer man et trappegitter?

I dag er de trappegitre der er på markedet meget nemme et installere. Som regel skal de klikkes fast eller blot bores fast med et par enkelte skruer i top og bund. De efterlader desuden minimale mærker og spor efter endt brug, så man ikke skal være bange for at skamfere sin trappegang. De kommer typisk i standardmål, men kan se reguleres efter behov. Et trappegitter bør installeres ved samtlige trapper i hjemmet. Nogle vælger at have trappegitter både nedenfor og ovenfor trappen for optimal sikkerhed. Langt de fleste trappegitre er minimalistiske i designet og kommer i neutrale farver som hvid, sort elle grå. På den måder ødelægger de ikke helt indretningen i hjemmet –heldigvis eftersom familier med flere børn ofte må have trappegitter i deres hjem op til en 10 årig tidsperiode.

Hvor køber man et trappegitter?

Et trappegitter kan købes mange forskellige steder. Nogle af mest kendte brands på markedet er IKEA, Baby Dan samt forskellige trappegitre fra babyvareforhandlere som Ønskebørn og BabySam. Også lavpris kæder som Bilka, Jysk og Harald Nyborg har tit og ofte trappegitrer i deres sortiment. Priserne ligger normalt fra 200-500 kr. Som alternativ kan du også købe et brugt trappegitter på brugerbaserede børser som Den Blå Avis eller Gul & Gratis. For optimal sikkerhed i jeres hjem, bør et trappegitter købes og installeres inden barnet fylder sit første år.  Det er på ingen måde en stor udgift, men en nødvendighed for at passe godt på jeres børn.

Se videoerne nedenfor og lær mere om trappegitter

TecTake – Dørgitter / Trappegitter

TecTake – Dørgitter trappegitter

Hauck Sikkerhedsgitter

Hauck sikkerhedsgitter

Baby Dan Danamic Sikkerhedsgitter

Baby Dan Danamic sikkerhedsgitter

Safety1st Sikkerhedsgitter

Safety1st sikkerhedsgitter