Tips til at vælge de rigtige sandaler til børn

Helt ligesom du skal bruge tips til at finde de gode vinterstøvler til børnene, så er de gode tips til at vælge de rigtige sandaler til børn også nødvendige. Der er en ’første gang’ til alting. Når det omhandler børn, vil du meget sandsynligt kunne nikke genkendende til det, når jeg siger at der ofte er flere. Specielt med sko, er der en ny første gang, nærmest hver gang der skal handles sko.

Dine børn kan ikke selv vurdere korrekt om det er de helt rigtige sko eller sandaler til dem. Børn ved ikke at forskellige sko har forskellige formål, da det i deres verden alt sammen bare er noget der skal på fødderne for at gøre det ekstra besværligt at gå. Sandaler er et must til børn. Det kan godt være du ikke selv er den store fanatiker inden for sandaler, men derfor må du helst ikke afskrive dem fuldstændig som en mulighed for dine børn.

Ligesom ved alle andre sko, er der de samme spekulationer der gælder når det kommer til sandaler. Du vil hurtigt finde ud af, hvis ikke du har fundet ud af det, at der findes flere typer sandaler; som om der ikke findes nok forskellige sko generelt? Tilmed tænker du nok over hvor store sandaler til børn skal være, da de små kræ jo vokser utrolig hurtigt.

 

Se udvalget af sandaler i god kvalitet ved Kids-World.dk

køb de gode sandaler til dit barn

Start småt

Og nej, det betyder ikke at du skal finde nogle sandaler til dine børn der stramme om fødderne. Dette betyder at du skal anskaffe dig nogle gode sandaler til begyndere. For at finde disse gode sandaler til børn der skal lære at gå med dem, er det vigtigt at du finder et par sandaler med en fast hæl. Der skal nemlig være noget til at støtte dit barn når de første skridt tages med de nye sandaler.

Foruden hælen der er en vigtig del af de første sandaler, så bør du også sørge for at der er støtte ved anklerne. Altså, bør sandalerne gå lidt højere op, så hælen eksempelvis ikke kan skride ud til siden i sandalen.

Begyndersandaler må helst ikke være alt for store i størrelsen, netop for at foden sidder  solidt plantet i sandalen.

Åbne sandaler

Ved børn der er ældre end 5 år, er der ikke det store behov for meget beskyttelse omkring tæerne, hvortil det er mere naturligt at lade dine børn få åbne sandaler. Dog kan der stadig være fordel i at finde sandaler hvor hælen stadig har en del støtte, hvilket anbefales til børn op i alderen af 7 år – børn ældre end 7 år har ikke behov for ekstra støtte ved hælen.

Ved åbne sandaler og uanet alder, bør du dog stadig sørge for at sandalerne sidder tæt, så der ikke er mulighed for at foden kan glide i sandalen.

Med hensyn til et par ekstra centimeter så dine børn kan vokse lidt i deres sandaler, uden at du skal købe nogen igen næste sommer (nødvendigvis), så anbefales der et tillæg på 1 centimer, såfremt du vælger et par åbne sandaler.

Læs også: Spar penge på børnetøj

Lukkede sandaler

Lukkede sandaler er modsat åbne sandaler mere til børn under 4 år. Sandalerne skal stadig sidde tæt og godt på foden så vi undgår uheld. En lukket sandal til børn under 4 år skal i høj grad have ekstra støtte til hælen, samtidig med at der også er beskyttelse til de små tæer.

Af tillæg til de lukkede sandaler anbefales der mellem 1 centimeter og 1,5 centimeter. Hvilket skyldes at der skal mindre til at sandalen vil føles meget tætsiddende.

Interessante tendenser

Det ses ofte at drenge bliver ved med at bruge lukkede sandaler selv efter de er 4 år, og faktisk helt indtil 7’års alderen. Modsat drenge, så påbegynder piger oftest at gå i åbne sandaler når de er 4 år. Dette hænger sammen med aktivitetsniveauet blandt drenge og piger, hvor piger oftest er mere rolige og har derfor mere overskud til at kunne gå pænt og koncentrere sig lidt mere ved at gå i åbne sandaler, hvor drenge der spurter rundt i haven og spiller fodbold mere hyppigt har brug for de mere beskyttende og holdbare sandaler.

Det afhænger selvfølgelig udelukkende af dine børn, hvad de siger til sandaler og om du i sidste ende kan vurdere, hvorvidt det er en god og brugbar investering til dine børn.