Sandkasse

Har du mindre børn derhjemme, som altid bliver helt vilde, når de ser en sandkasse på legepladsen? Hvorfor så ikke rykke legepladsen hjem i baghaven? I denne guide kan du læse meget mere om denne smarte løsning, og du kan finde svar på de mest stillede spørgsmål omkring emnet.

Hvilken størrelse sandkasse skal man købe?

Hvilken størrelse, du vælger at bygge eller købe, har blandt andet stor betydning for, hvor meget sand du skal bruge til at fylde kassen op. Hvis vi tager udgangspunkt i en standard størrelse, der lyder sådan:

 • Længde: 150 centimeter
 • Bredde: 100 centimeter
 • Højde: 30 centimeter

Dette er en ganske fin størrelse for børn i mange aldre.

Denne størrelse kan rumme 450 liter sand eller 720 kilo. Mængden af sand, der skal bruges til at fylde sandkassen ud, vil altid være afhængig af størrelsen på kassen. På de købte løsninger vil der som oftest stå, hvor meget sand der er brug for.

Kan man købe en komplet løsning?

Det er naturligvis muligt at bygge en sandkasse op fra bunden og skaffe sandet selv. Men der findes lettere løsninger, som ikke springer budgettet. Udover, at denne løsning er lettere, så kommer den også med andre fordele:

 • Du sparer tid
 • Du er sikker på en høj kvalitet
 • Du får det rigtige sand
 • Du kan finde mange smarte løsninger
 • Du finder mange gode tilbud ved online køb.

Når vi taler om smarte løsninger, kan dette ofte være muligheder, som man ikke nødvendigvis kan fremstille, hvis man vælger gør-det-selv løsningen.

Dette kan blandt andet være en løsning med låg, som er utroligt praktisk. Derved slipper du for at sandet spreder sig, og du undgår at hele legeområdet bliver til en stor mudderpøl, når det regner kraftigt. Låget bidrager også til, at legepladsen ikke bliver til et offentligt toilet for katte og andre dyr.

Skal man købe en sandkasse i plastik eller træ?

Når man vælger materialet, så er der mange forskellige faktorer, der spiller ind. Dette kan for eksempel være:

 • Æstetik/design
 • Transportmuligheder
 • Pris

Hvis du vælger træ, får du en rigtig flot og traditionel sandkasse, som dog kan være tung og til tider dyrere. Hvis du derimod vælger plastik, kan du ofte finde billigere løsninger og en kasse, der er lettere at flytte.

Hvilken type af sand skal man købe til en sandkasse?

Hvis du prøver at finde frem til den korrekte type af sand, bør du lede efter enten ’sandkassesand’ eller ’vasket sand’. Disse typer kan du købe forskellige steder på nettet, og det burde være muligt at finde 450 liter sand til en nogenlunde pris.

Det er vigtigt, at du husker, at ikke alt sand kan anvendes. For det første vil rigtigt sandkassesand være langt lettere at bygge af, så børnene får en sjovere leg. For det andet vil sand, der indeholder meget ler, kunne ødelægge børnenes tøj.

Derfor er det en rigtig god ide at købe det rigtige sand første gang, selvom det måske koster en smule mere.

Derved har du fået gode råd til en mulighed for at bringe legepladsen hjem i baghaven. Én ting er sikkert, dine børn vil elske dig for denne investering af din tid og dine penge.