Puslebord

En eller anden form for puslebord er et klart must have, så snart man har en baby i huset. Spædbørn får skiftet ble op med 12 gange i døgnet og derfor er det vigtigt, at man har ordentlige og sikre pusle-forhold. I nedenstående guider vi dig til, hvordan du finder det helt ideelle puslebord.

Hvor længe bruger man puslebord?

Man bruger et puslebord fra den dag baby kommer til verden. Det er ret individuelt hvornår børn bliver renlige, men typisk sker det fra 3 års-alderen, når barnet starter i børnehave. Nogle begynder på potte-træning allerede når de er 2 år, hvilket gør at man hurtigere kan undvære puslebordet. Et puslebord bruges med andre ord så længe barnet bærer ble.

Hvilket slags puslebord skal jeg vælge?

Nøjagtig som med så mange andre møbeltyper, så findes der også en lang række forskellige typer af pusleborde. Start med at bestemme dig for hvor puslebordet skal være placeret, og hvor meget plads der er til det.Der findes pusleborde med både pusleflade, hylder og skuffer, så det på den måde også fungere som opbevaring af barnets pusleting og tøj – den type kan desuden ofte efterfølgende fungere som en fin kommode.Der findes sammenklappelige pusle-stativer, som man kan slå sammen og flytte som man lyster.Der findes væghængte pusleplader, der sparer plads og typisk tåler en vægtbelastning op til 15-20 kg.Endelig er der også den mulighed blot et investere i en kraftig puslepude og placere den for eksempel ovenpå vaskemaskinen, hvis pladsen er trang.

Det skal du være opmærksom på, når du køber puslebord

Først og fremmest skal puslebordet være sikkert. Sørg for det er samlet korrekt og har en høj nok vægtbelastning. Tjek om højden på puslebordet passer til dig, både et for højt bord eller et for lavt kan give dig gener i ryg, skuldre og nakke. Sidst men ikke mindst, så må du aldrig efterlade baby uden opsyn på puslebordet.

Pris på puslebord

Alt efter hvilke funktioner det skal have, så varierer pusleborde meget i pris. En puslepude fås helt ned til 100-200 kr. mens et avanceret puslebord kan have et prisspænd fra 1000-5000 kr.

Hvor køber jeg et puslebord?

Pusleborde kan købes hos en lang række autoriserede babyudstyrs forhandlere, på webshops og i forskellige møbelhuse.  IKEA, Baby Sam og Ønske Børn er oplagte steder at kigge efter pusleborde. Som alternativ kan man også søge efter et brugt puslebord på forskellige brugerbaserede platforme som fx Den Blå Avis.

Se videoerne nedenfor og lær mere om pusleborde

Roba – Væghængt Puslebord

Baby Dan – Puslebord med Badekar

Babytrold Puslebord