Paraplyklapvogn

Når to er blevet til tre eller flere, så kræver det forskellige indkøb. Mange nybagte forældre giver udtryk for, at babyudstyr er en jungle at navigere i. Hvor meget har man brug for og hvad skal man dog vælge?

Alle vil kun det allerbedste for de små guldklumper og små prinser og prinsesser skal, naturligvis, fragtes standsmæssigt i en ordentlig karet. En god barnevogn skal til, men en paraplyklapvogn er et nærmest uundværligt supplement til moderne familier, der er meget på farten. Den er supersmart og handy, især når I skal på tur og bilen ikke har plads til den store barnevogn.

Paraplyklapvogne er mange ting og vi har samlet de mest relevante spørgsmål om dem her, så I bliver bedre rustede til at vælge den rigtige model, der præcis matcher jeres behov.

Behøver man en paraplyklapvogn?

Nutidens barnevogne er meget mere fikse og fleksible end de barnevogne du selv blev trillet rundt i. Alligevel er paraplyklapvogne geniale reservevogne, fordi de kan klappes sammen og har en meget lille volumen og vægt. De færreste moderne forældre fravælger denne type vogn og flertallet vil skrive under på, at den absolut ikke er til at undvære.  

Fra hvornår kan man bruge en paraplyklapvogn?

De smarte vogne kan allerede bruges, når barnet er nyfødt, så altså lige fra dag 1. Det er vigtigt at være opmærksom på hvor længe paraplyklapvognen kan bruges, det svinger nemlig meget, alt efter hvilken model man vælger. Dette angives som regel i kilo, f.eks. 8 kg, 15 kg eller andet. Enkelte mærker angiver en aldersgrænse i stedet. Med andre ord: Jo mere vægt vognen kan bære, jo længere holder den og jo bedre en investering gør man.

Kan man få en paraplyklapvogn hvor ryggen kan lægges ned?

Der er masser af muligheder for indstillinger, så paraplyklapvognen altid er komfortabel og giver en god søvn. Kig nøje efter, hvordan vognen justeres. I en snæver vending og dem har man tit med småbørn, er det mest praktisk, hvis justeringer er nemme at foretage og sædet hurtigt kan lægges ned, når en lur er påkrævet.

Hvordan er sikkerheden i en paraplyklapvogn?

De små spændes fast i vognen og hjulene kan fastlåses med bremser, så vognen ikke bare kører væk i et ubevogtet øjeblik. Nogle modeller har alt det sikkerhedsudstyr, man kan drømme om og andre kræver tilkøb af f.eks. bøjle. Hav det for øje, når du sammenligner priser på klapvogne. Den billigste vogn kan godt ende med at blive en del dyrere, fordi der skal investeres i ekstra udstyr.

Er en paraplyklapvogn ikke kun til ferier?

Mange bliver faktisk så glade for deres fleksible klapvogn, at den ender med at brugt mere end den store barnevogn, der godt kan være lidt klodset til en aktiv livsstil. Især i byerne, hvor der hurtigt bliver kamp om pladsen på fortove, i busser, caféer og butikker, hitter letvægts klapvogne stort.

Hvad koster en god paraplyklapvogn?

Præcis, som med barnevogne, så er det meget individuelt, hvad der er en god klapvogn. Derfor er en fast pris, svær at angive. Alle har individuelle temperamenter og behov. Overordnet for alle mest glæde af en robust model i et moderne design. Som tidligere nævnt, skal den helst være funktionel og nem at justere. Hold øje med gode tilbud på lækre paraplyklapvogne, hvis du vil spare penge, det er langt mere fornuftigt end bare at købe en billig klapvogn. Forhåbentlig er du allerede nu lidt klogere. Vi runder guiden af med et par ekstra tips, så du snart er ekspert på paraplyklapvogne. Har nogen i omgangskredsen allerede en sammenklappelig klapvogn, så spørg om den kan lånes til en enkelt tur, mere skal der faktisk ikke til for at blive en hel del klogere. På den måde får du en langt bedre fornemmelse af, hvad der fungerer for dig eller slet ikke er sagen. På nettet findes flere tests af de mest solgte vogne. Spændende og relevant læsning, der også klæder dig på til at undgå de værste faldgruber og få mest for pengene. Lyt til andres erfaringer med paraplyklapvogne, de er gratis – også selvom de har været dyrt købte.

Se videoerne nedenfor og lær mere om paraplyklapvogne

Paraplyklapvogn – Hauck Spirit

https://www.youtube.com/watch?v=qrmvGOaF9B8

MacLaren Quest Paraplyklapvogn

https://www.youtube.com/watch?v=SWntWnIL8HA

Chicco Liteway 2 Paraplyklapvogn – God Rejseklapvogn

https://www.youtube.com/watch?v=n8pI3_UZ-zI