Øretermometer

Hvis barnet er syg, er det altid en god ide at tage hans/hendes temperatur for at tjekke eventuel feber. Og her er rektal termometre det klassiske og mest præcise måleinstrument. Men et øretermometer angiver en ganske præcis temperatur til det meste husstandsbehov, og samtidig er det nemmere både for dig og barnet.

I denne test/guide har vi fundet nogle af de bedste termometre til babyer og børn hvor der måles temperatur i øret, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over mulighederne.

 

Braun Thermoscan 7 IRT 6520

baby termometer bedst i test

ForhandlerTotalprisLæs mere
395,00 Til butik →
399,00 Til butik →
499,00 Til butik →
599,95 Til butik →

Thermoscan 7 IRT 6520 øretermometer i mellemprisklassen der er velegnet til børnefamilien. Du kan indstille termometeret til forskellige aldersgrupper. Her kan du indstille til spædbørn fra 0 – 6 måneder alder, mindre børn fra 6 – 36 måneder gammel, større børn og voksne.

Braun øretermometeret har et fint display med lys og farveindikator der viser grønt, gul og rød. Her er grøn farve en normal temperatur, gul hvis temperaturen er forhøjet og der vises rød farve ved feber.

Du kan ikke slå lyden fra, så der vil komme et bip når temperaturen er taget og vises på skærmen. Det kan vække et sovende barn, men det er dog kun et enkelt bip. Husk dog det med at tage temperaturen med et øretermometer betyder, at barnets hovedet skal være stille så du ikke beskadiger trommehinden. Og et barn der sover kan blive forskrækket hvis vækket, og derved bevæge sit hoved ubevidst.

Der medfølger 20 beskyttelseshætter og et stativ til termometeret.

 • 9 målinger hukommelse
 • 2xAA batterier medfølger

 

Tommee Tippee Digital øretermometer

infrarødt termometer til baby

ForhandlerTotalprisLæs mere
349,00 Til butik →
419,00 Til butik →

Tommee Tippee øretermometer er velegnet til babyer og små børn. Febertermometer har en lille, smal målespids der måler temperaturen i øret.

Øretermometeret er i en komfortabel størrelse og har hukommelsesfunktion, der gemmer de seneste 9 målinger tilbage.

Du bruger termometeret ganske nemt ved, at du trykker på knappen og så måles temperaturen ganske hurtigt og nøjagtigt.

Lyden kan ikke slås fra, så der kommer et bip når temperaturen er fastlagt. Der følger et hygiejneovertræk og ring med.

 • Ikke lydløs
 • 9 målinger hukommelse
 • 1 x Lithium cellebatteri

 

Chicco Comfort Quick Infrared

brug øretermometer test til at finde det bedste

ForhandlerTotalprisLæs mere
499,95 Til butik →

Chicco Comfort infrarød øretermometer der giver dig en hurtig og præcis måling af temperaturen. Termometeret har en fin størrelse og nem at betjene.

Termometeret giver lydsignal, hvis der måles feber. Desværre kan lyden ikke slås fra, så du har chance for at vække et sovende barn som du tager feberen på.

Chicco termometeret til øret kan huske 9 målinger tilbage. Det betjenes via tænd/sluk knap på den ene side, og scanningsknap på den anden side.

Der følger en praktisk opbevaringsæske med, så du kan holde styr på termometeret blandt de mange andre hjælpemidler, skønhedsprodukter m.m. i skabet eller skuffen.

 • 9 målinger hukommelse
 • CR2032 batteri

 

Mininor øretermometer

Hvornår har man feber øretermometer?

ForhandlerTotalprisLæs mere
239,00 Til butik →
299,95 Til butik →
299,95 Til butik →

Billig øretermometer fra danske Mininor i en god kvalitet der måler kropstemperaturen hurtig og ganske nøjagtig. Det tager omkring 2 sekunder at måle temperaturen. Termometeret slukker automatisk efter 30 sekunder.

Displayet skifter farve til grøn, gul eller rød alt efter om der måles normal eller høj feber. Der er hukommelse lagring på op til de sidste 10 målinger. Det giver dig mulighed for at følge med i, om barnets temperatur stiger eller falder.

Termometer der anvendes uden brug af engangshætter.

 • Hukommelse: 10 målinger
 • Måletid: 2 sek
 • Autosluk: 30 sek
 • Batteri: 2 x AAA

 

Braun Thermoscan IRT 6020 termometer

find øretermometer bedst i test

ForhandlerTotalprisLæs mere
329,00 Til butik →

Braun IRT 6020 infrarød øretermometer der er effektiv, nøjagtig og brugervenlig. Du får et af de mest solgte øretermometre til børnefamilier. Et populær termometer i en god kvalitet og fornuftig prisleje.

Termometeret måler den infrarøde varmeudstråling fra vævet og trommehinden. Hvor Brauns patenterede teknologi er med til at opnå nøjagtighed. Det giver dig en ganske præcis indikation af kropstemperaturen i forhold til, om barnet har feber eller ej.

Der medfølger batterier, 21 linsebeskyttere og et fast etui.

 • Hukommelse: 1 måling

 

Ulemper ved øretermometer?

Et øretermometer skal ikke ramme trommehinden, men vil dog være ganske tæt på. Og her frarådes der, at bruge øretermometer på babyer under 6 mdr. En baby vil kunne bevæge hovedet lige pludselig, hvilket kan forårsage skade på trommehinden.

Målingen er ikke lige så nøjagtig som ved en rektal måling. Hvor du med seriøs feber skal tage afvigelser alvorligt, da en grad fra eller til kan være afgørende i få situationer. Dette er dog som regel kun, når vi snakker professionel brug. Hverdagsbrug hvor indikationen af feber er nødvendigt, kan man som regel godt leve med den lille afvigelse i nøjagtighed.

Et termometer der måler i øret kan også blive hæmmet ved øreinfektioner eller hvis der sidder for meget ørevoks på barnet. Her vil målingen kunne blive mindre præcis.

Hvorfor vælge øretermometer?

Rektal måling giver dig den mest præcise måling af kropstemperaturen. Her vil måling af temperatur på panden, mund eller øre ikke kunne gengive den samme nøjagtighed. Men dog giver disse andre typer termometre dog en ganske præcis måling som indikator for, om han eller hun er syg eller ej.

Du får en række gode grund til hvorfor et øretermometer kan være det rigtige køb, eller helt lige så godt køb som f.eks. et pandetermometer.

 • Nemt: Det er nemt at tage temperaturen på et barn, da der ikke er noget ubehag med denne type termometer. Synet af et rektal termometer vil ofte afføde et noget distanceret forhold, da de fleste forbinder det lidt som noget irriterende eller slemt. Med et øretermometer med lys i display, kan du tage temperaturen på babyen eller barnet, mens denne sover – Dog med forbehold.
 • Hurtigt: Det tager ikke mange sekunder at måle temperaturen med et øretermometer. Her vil de bedste modeller kunne på et eller to sekunder.
 • Indikation: Selvom et øretermometer ikke måler lige så nøjagtig/præcis som et rektal termometer, så giver typen dog en ganske præcis indikation af temperaturen. Og en noget bedre nøjagtighed end f.eks. termometer til armhule.

Se også: Populære startpakker til den lille

Hvordan virker et øretermometer?

Et øretermometer bruger den infrarøde stråling fra kroppen til at fastslå temperaturen. Her bruges trommehinden som en sikker kropsdel til at fastslå kropstemperaturen, hvor målingen foretages ved trommehinden og bindevævet omkring.

Øretermometeret virker ved at den infrarøde sensor måler trommehinden, og registrerer den infrarøde stråle herfra. I termometeret behandler mikrochippen dataene og giver dig temperaturen på displayet.

Hvordan måler du temperatur i øret?

Barnet/personen du skal måle på, skal have været ”inaktiv” i 10 minutter inden målingen. Hvis denne har været i bad, i varme eller kolde temperaturer, bør du vente 30 min. med at tage en måling for nøjagtigheden.

Bed barnet eller personen om at sidde stille under måling, og indsæt termometeret let i øret.