Kravlegård

En kravlegård er, som navnet antyder, en aflukket lille gård som man kan bruge når ens barn begynder at kunne kravle og bevæge sig frit omkring. Kravlegården er en stor hjælp, når du som forælder er selv med dit barn, og måske lige skal have ordnet et par praktiske ting i hjemmet. På den måde ved du hvor dit barn er, og du sikrer dig, at baby ikke laver ulykker, når du ikke lige har et øje på ham eller hende. I nedenstående guider vi dig til at finde den ideelle kravlegård til dit lille barn.

Hvornår kan man bruge en kravlegård?

Hvornår man bruger en kravlegård, er ret individuelt. Nogle bruger den allerede fra barnet er helt spæd, da baby her kan ligge trygt og godt og sove i løbet af dagen. Andre bruger først en kravlegård, når barnet er stor nok til at kravle og komme omkring. Typisk bruger man en kravlegård indtil max 2 års alderen. Medmindre man gemmer den til for eksempel at opbevare babylegetøj i.

Hvilken type kravlegård skal man vælge?

Der findes mange forskellige typer af kravlegårde. Nogle har hjul, så man kan flytte dem rundt i hjemmet. Nogle er store, andre små. Nogle har en madras, så man også kan bruge den som en slags seng i løbet af dagen. Hvilken type man vælger, afhænger både af behov, barnets alder samt hvor meget plads man har i sit hjem. Som sagt findes der flere forskellige størrelser på en kravlegård, men de gængse standardmål er 100 x 100 cm.

Sikkerhed i kravlegården

For at en kravlegård er sikker for barnet, så skal man sikre sig, at hængsler og låsemekanismer ikke kan klemme barnets fingre. Undgå desuden net-kravlegårde, da barnets fingre og tær kan sætte sig fast. Vær desuden opmærksom på om barnet får træk fra gulvet, når det opholder sig i kravlegården, det kan eventuelt afhjælpes med en madras eller et tykt tæppe.

Hvor kan man købe en kravlegård?

Kravlegårde kan købes hos forhandlere af baby/børne udstyr samt på diverse online webhops. Mange vælger også at købe en brugt kravlegård, da de ofte kan findes i fin stand til en god pris. De fleste kravlegårde er nemlig lavet af træ, som er et yderst holdbart og slidstærkt materiale. Pift den eventuelt op med en omgang ny maling, så den ser pæn ud at have stående i stuen.

Se videoerne nedenfor og lær mere om kravlegårde

Pop-Up Kravlegård fra LUDI

Sådan Vælger Du Den Rette Kravlegård