Som navnet så fint indikerer, så er en hængevugge en vugge der hænger – typisk ned fra loftet. Den vejer næsten ingen ting og kan flyttes fra rum til rum eller medbringes på rejser. I de seneste år er hængevuggen blevet enormt populær i de danske småbørnshjem, læs mere om hvorfor i nedenstående.

Hængevugge frem for almindelige vugge?

Modsat den traditionelle almindelige vugge med hjul, så fylder denne form for vugge betydeligt mindre – det kan særligt være en fordel for nybagte forældre der bor i små lejligheder. Det der gør en hængevugge særligt unik, er dog det faktum at den genskaber fornemmelsen, som baby genkender fra tiden i livmoderen. Den vuggende, tætte og trygge følelse. Disse vugger er derfor især hensigtsmæssige for urolige børn, børn der eksempelvis lider af kolik. Særligt slynge-vugger er gode, da de former sig efter barnet og efterligner den smalle plads-fornemmelse i mors mave. Desuden kan bevægelserne fra hængevuggen, op og ned og fra side til side, være med til at styrke dit barns balanceevner.

Hvor længe kan baby bruge hængevugge?

Man kan bruge vuggen fra barnet er nyfødt og typisk indtil 6 måneder, nogle dog længere. Vær dog opmærksom på, at alle vugger har forskellige vægtanvisninger. Nogle børn begynder desuden også at kunne sidde op tidligere end halvt-års alderen, og så bliver vuggen ganske enkelt for farlig, da barnet så vil kunne kravle ud. Det anbefales desuden at hængevugge altid kun benyttes under opsyn. Husk desuden løbende at dreje dit spædbarns hoved mens det sover, det forebygger låsninger i nakken og et fladt baghoved. I barnets vågne timer, bør det så meget som muligt ligge på maven for at træne ryggen.

Hvor køber jeg en hængevugge?

Vuggerne kan købes flere forskellige steder. De fleste større autoriserede børne– og babyforhandlere har et stort udvalg af forskellige førende brands på markedet. Vi har samlet nogle af de bedste udvalg her på siden, fra de bedste forhandlere. Det samme gør sig gældende for diverse webshops. Det kan være en god idé, hvis muligt, at låne en hængevugge som en test i en uges tid, inden man selv går ud og investerer i en. Det er nemlig ikke alle babyer, der kan finde sig tilpas i en sådan vugge. Er det tilfældet kan du i stedet kigge på en babynest, eller en mere traditionel leander vugge.

Pris på hængevugge

Beslutter du dig først for at investere i en sådan vugge, så skal du være opmærksom på, at de findes i mange forskellige modeller og prisklasser. Der er de flettede varianter, der leder tankerne tilbage til romantiske gamle dage. Så er der de minimalistiske i hvidt stof, som har et rent og neutralt look. Hvad man er til, er i høj grad en smagssag. Nogle af de førende brands på det danske marked er Leander, Purebaby og Mamaslife. Priserne starter typisk ved 1000 kr.

Se videoerne nedenfor og lær mere om hængevugger

Kindekelein Hængevugge

Kindekeklein hængevugge – gyngende sanser

Hængevugge/Slyngevugge fra Natures Sway
Anbefaling af slyngevuggen® fra Natures Sway