Et barns første skridt hører bestemt til på listen over en af livets hele store begivenheder. Det er en stor og stolt dag for både barnet og forældrene.  Der er dog stor forskel på børns motoriske udvikling, og derfor også stor forskel på, hvornår de begynder at gå. En god måde at støtte barnet i denne udvikling, er at investere i en gåvogn. Den styrker barnets balance og gør gå-træningen lidt til en leg. I nedenstående guider vi dig til at finde den helt perfekte gåvogn til dit lille barn.

Janod Gåvogn - Fransk Køkken

Janod Gåvogn - Fransk Køkken

Alder: fra 1 år Mål: H: 44 cm

KR.549.00
Mere info
Gåvogn Softwood Bunny Walker

Gåvogn Softwood Bunny Walker

Aldersgruppe 12m+. Mål 29 x 37 x 47 cm.

KR.349.00
Mere info
Giraf gåvogn - Wonderworld

Giraf gåvogn - Wonderworld

Lad giraffen hjælpe barnet med de første skridtGiraffen indeholder byggeklodser - og så har den roterende øjne.

KR.499.00
Mere info
Brio gåvogn, rød

Brio gåvogn, rød

Den populære klassiske gåvogn fra Brio, som er markedets mest solgte. Lære-gå-vognen fra Brio følger barnet fra de første spæde skridt, til barnet bliver ældre, og der virkelig kommer fart over...

KR.399.95
Mere info
Puky Gåvogn Pink

Puky Gåvogn Pink

Styret på vognen kan justeres så det passer dit barns højde. Der er indbygget bremser på hjulene som kan indstilles, så du kan sænke hastigheden på vognen når dit barn skal igang med de første...

KR.599.00
Mere info
Chicco, Activity Walker gåvogn, Pingvin

Chicco, Activity Walker gåvogn, Pingvin

Den super søde Chicco Activity Walker gåvogn hjælper barnet med at stå op og tage sine første skridt.Lær-at-gå-vognen spiller musik, når barnet går med den, og musikken stopper igen, når vognen...

KR.499.95
Mere info
Moving Kitchen Gåvogn

Moving Kitchen Gåvogn

Størrelse: 33 x 33 x 44 cm Vægt: 3,4 kg

KR.499.00
Mere info
Rød dukkevogn og gåvogn, Krea

Rød dukkevogn og gåvogn, Krea

Den søde klassiske og populære dukkevogn fra danske Krea. Krea dukkevogn er PVC fri og har gummihjul, fast kaleche og metalhåndtag. Kalechen kan vippes, hvis møtrikkerne fjernes. Højde: 41 cm.

KR.299.95
Mere info
Multi Learning Gåvogn

Multi Learning Gåvogn

Størrelse: 39 x 40 x 42 cm Vægt: 5,6 kg

KR.599.00
Mere info
Gåvogn, rosa, Plantoys

Gåvogn, rosa, Plantoys

Flot og farverig gåvogn fra Plantoys.Gåvognen har plads til opbevaring af barnets yndlingslegetøj.

KR.599.95
Mere info
Janod Klods Gåvogn

Janod Klods Gåvogn

Alder: fra 1 årLængde: 42 cmHøjde: 45,5 cmHjul: Lydløse

KR.549.00
Mere info
Gåvogn, blå, Plantoys

Gåvogn, blå, Plantoys

Super flot gåvogn som, udover at lære barnet hurtigere at gå, også kan transportere legetøj og dukker.Fra. ca. 10 måneders alderen

KR.599.95
Mere info
Janod Crazy Doggy Gåvogn

Janod Crazy Doggy Gåvogn

Alder: fra 1 årLængde: 49 cmHøjde: 45,5 cmHjul: Lydløse

KR.549.00
Mere info

Hvornår bruger man gåvogn?

Der findes igen bestemte regler for, hvornår man begynder at kunne bruge en gåvogn.  Men mange babyer vil kunne få glæde af denne vogn fra de er 9 måneder. I den alder kan de nemlig typisk sidde selv, rejse sig op ad ting og har udviklet styrke i både ryg og ben. Omkring 1-års alderen begynder de fleste så at tage de første skridt, nogle lidt før, andre lidt senere. De fleste børn bruger derfor gåvognen som støtte indtil de er omkring 14 måneder. Herefter kan man dog fortsat sagtens bruge den, den kan bruges som dukkevogn eller til at transportere diverse legesager rundt omkring i huset.

Gåvogn fremfor gåstol?

Førhen brugte man meget gåstole. Det er en slags stol med hjul som man sætter sin baby ned i. Den styrker dog ikke barnets balance og giver en kunstig, statisk bevægelse. En gåvogn er derfor oftest at foretrække.

Hvad skal man være opmærksom på når man vælger gåvogn?

Langt de fleste vælger en model af træ. Sammenlignet med plastik er træ mere holdbart, er bedre for miljøet og giver ofte et bedre finish. Mens den originale og let genkendelige, røde og gule gåvogn fra BRIO, har vundet manges hjerter, så er der nu også kommet mere avancerede gåvogne på markedet, fra eksempelvis Viga og Small Foot. Flere har lærerige aktiviteter inkorporeret i selve vognen såsom drejeknapper, kuglebaner, lyde, dyr og masser af forskellige farver. På den måde kan vognen bruges i flere timer – både som legetøj og som hjælperedskab til de første små skridt. Vælg den vogn, du vurderer passer bedst til dit barns temperament. Sørg desuden for at den hverken er for tung eller for høj for dit barn at komme rundt med.

Hvor køber man en gåvogn?

Gåvogne kan købes flere forskellige steder. De fleste legetøjs- og babyudstyrs- forhandlere har et bredt sortiment af gåvogne. Det samme gør sig gældende for forskellige webshops. Tag dig god tid og find en der matcher både dit budget og dine forventninger. Se evt. i vores udvalg fra nogle af landets bedste forhandlere.

Se videoerne nedenfor og lær mere om gåvogne

BRIO Gåvogn

Brio gåvogn i sort – Babytoys.dk

TESTVINDER: Hape – Wonder Walker Gåvogn

Hape – Wonder Walker Gåvogn – Testvinder i Vores Børn

Bubble Go 2-i-1 Vogn (klapvogn og gåvogn i ét)

Bubble Go 2-i-1 vogn – Klapvogn og gåvogn i ét