Babybadekar

Det bedste babybadekar? Der findes mange forskellige modeller hvor du finder foldbar, firkantet, runde, blød eller hård materiale og kommer i vidt forskellige priser til din baby.

Det kan være en prøvelse at skulle bade babyen første gang, helt ligesom pottetræning på en potte og lignede. Og det er selvom din baby ligesom stort set alle andre børn, vil elske at bade. Men det kræver dog, at du finder det rigtige babybadekar ud fra de rette betingelser.

Her finder du ideer til forskellige typer, der er velegnet til at få badet barnet. Her kan det være de de store, små eller fleksible badekar til børn, der er velegnet til jeres situation i 2020.

3 gode badekar til babyer og børn

Køb det populære badekar i forskellige farver
Flexi Bad
Køb badekaret du kan bruge op til 8 år
BibABad Bad
Brug det runde badekar i højden
Stokke badekar

Hvad er vigtigt ved et babybadekar?

Køb det rette udstyr til babyens badning

Hvad er nødvendigt i forhold til et godt badekar til din pige eller dreng? Her er sikkerheden selvfølgelig det primære frem for f.eks. om badekarret tager sig godt ud på bade- eller babyværelset.

Siderne på badekarret skal være faste når der kommer vand i, så de ikke bevæger sig. Derfor er et godt hårdt materiale vigtigt. Kanterne på badekarret skal være runde så det er behageligt både for baby og dig. Her opfylder de foldbare Stokke eller Flexi babybadekar dette, også selvom at du kan folde dem sammen.

Der findes typer af badekar med indbygget badetermometer, som kan være en ganske fin ide. For du kan med fordel bruge et badetermometer så den lille får rigtig temperatur uden at brænde eller fryse sig.

En indsats er ikke nødvendigt, hvis du har badekarret på stativ. Men hvis det f.eks. står på gulvet i brusekabinen kan det være ret hårdt for ryggen at holde babyen. Her kan indsatsen være god, men ellers er det ligegyldig.

En bundprop kan også være ”nice to have” men er ikke en ”need to have” ting. Det kan dog gøre tømningen af badekarret nemmere, og alle babyer kan drukne på meget få centimeter, så det gælder om at få tømt badekarret lige efter badet.

Placering af badekarret?

Det er hyggeligt at bade din baby, men det er dog også arbejde som kræver en god arbejdsstilling, for du skal holde barnet i din favn. Her vil den rigtige arbejdshøjde enten på et bord eller stativ være den optimale arbejdshøjde for dig.

Hvor skal badekarret stå?

Lidt ligesom puslebord og lignede, får du den bedste arbejdsstilling, hvis du støtter dit barn i din favn og badekarret står i et stativ eller på et bord.

Når barnet bliver stort nok til at kunne sidde selv, skal badekarret altid stå på gulvet. Her gælder det som om at du altid er opmærksom og indenfor gribe afstand.

Udvalg af de bedste badekar til baby

Her finder du et udvalg af de bedste modeller i priser fra 50 – 500 kr.

Stokke Flexi Bath, foldbar badekar

Køb det foldbare badekar på tilbud

ForhandlerTotalprisLæs mere
399,95 Til butik →

Et noget dyrere men også i en helt anden og bedre kvalitet, er det foldbare Stokke Flexi badekar til baby og børn.

Stokke badekarret kan klappes sammen efter brug, hvilket er super smart. Med tiden vil denne funktion dog blive noget slidt, og badekarret bliver nemmere at have stående udfoldet end klappet sammen – med mindre det kan stå i spænd.

Det er dog nok det badekar, som du/i bliver mest glad for. Badekarret kan bruges fra babyen er født til han/hun bliver 4-5 år alt afhængig af hvor meget barnet vokser. Det er et kvalitets stempel, der gør prisen på 300-400 kr. hos Babysam m.m. ganske acceptabelt. Undertegnet kan dokumenter, at netop dette blå badekar har en levetid på op til mindst 5 år og være et kæmpe aktiv for baby og børn.

Badekarret står helt stabilt under brug. Siderne er stærke også selv om modellen er foldbar. Virker fint med en indsats/badestol, der står sikkert i karret. Om du vil bruge 119 kr. på en indsats eller ej, skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, for det er ikke en livsnødvendighed og har en relativ kort levetid.

 • Foldbar (nemt at tage med ud)
 • Materiale: Polypropylene og Thermoplastic
 • Uden sundhedsskadelige stoffer
 • Vinder af forskellige priser
 • Mål foldet ud : 67 x 39 x 24 cm
 • Mål sammenfoldet : 67 x 8 x 24 cm
 • Rummer 39 liter
 • Farver: Blå, hvid, pink & transparent
 

Badebalje fra Doomoo

godt badekar bedst i test

ForhandlerTotalprisLæs mere
229,00 Til butik →

Et noget anderledes type badekar kan være denne Doomoo badebalje til baby og børn. Baljen kan bruges op til barnet er ca. 1½ år gammel. Det der gør baljen populær blandt mange, er den ergonomiske form hvor den er højere i den ene ende. Her kan babyen sidde i fosterstilling og have kontakt med bunden hele tiden, og samtidig få støtte til hovedet.

Modellen kan måske give en bedre siddestilling for babyen, men i forhold til funktion er den hverken dårligere eller bedre end de andre modeller. En fordel ved denne er dog, at du slipper for at tænke over om du skal købe en badestol eller ej.

 • Ergonomisk god for babyen
 • Materiale: Plast
 • Diameter: 41,5 cm
 • Højde: 36 cm. højeste sted / 26,5 cm. laveste sted
 • Fra 0 – 18 mnd
 • Giver vandbesparelse på grund af badebalje formen
 

BiBaBad Flexi badekar

Køb det store badekar til børn

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.098,00 Til butik →
1.319,00 Til butik →

Hvis du er på udkig efter det lidt mere langsigtet udstyr, vil Flexi badekarret kunne bruges af baby og børn fra 0 til ca. 8 år, og måske dette er det bedste i forhold til jeres behov.

BiBaBad Flexi badekar er velegnet til jer der har eller påtænker flere børn. Så kan søskende nemlig klare badet samtidig, da badekarret er dejligt stort og kan samtidig justeres fra 60 til 80 cm. efter behov(kommer også i 80-100 cm. model eller 70-90 cm. model).

Modellen er dejlig nem at tømme da den kommer med en praktisk bundprop.

 • Kan justeres fra 60-80 cm
 • Bundprop
 • Pose kan vaskes i vaskemaskine
 • Kan bruges udendørs f.eks. om sommeren på de varme dage
 • Kan klappes sammen
 • Skridsikker bund uden vand
 

Lätssam badekar (Hvid eller grøn)

Køb et billigt babybadekar til den lille

ForhandlerTotalprisLæs mere
59,00 Til butik →

Den billigste model kan du købe til 49,- kr. i Ikea. Du finder lignede modeller i Jysk, Bilka, Babysam m.m.

Badekarret står fast da det kommer med skridsikker materiale på undersiden. Modellen har også grøn skridsikker gummi i bunden der ikke er kønt, men dog effektivt.

Badekaret vejer ikke meget, men fylder en del i sin kompakte hårde, plast størrelse. Kommer i ufarligt plast og er nem at gøre rent.

 • Materiale: Propenplast
 • Mål: 45 x 28 x 75 cm
 • Vægt: 1,19 kg
 

Babydan babybadekar

køb et Baby Dan badekar til de små

ForhandlerTotalprisLæs mere
179,00 Til butik →

Enkel og relativ billig badekar fra danske BabyDan der opfylder behovet for badetiden med den lille baby. Du får et babybadekar i klassisk enkelt, hvidt design. Med sin udformning kan gøre badetiden nem, hurtig og sjov for den lille; hvor badelegetøj og babyudstyr til de større babyer gør tingene endnu nemmere.

Helt ligesom med andet babyudstyr fra BabyDan, får du god sikkerhed og kvalitet. Du kan tilkøbe badekarstativ med modellen, hvis du ikke har et sikkert sted at placerer badekaret. Og gulvet kan være lidt hårdt for ryggen – Find hos Coop her

 • Materiale: plastik
 • Kapacitet: 35 liter
 • Mål: 81 x 40 x 25 cm
 

Skip Hop Mody badebalje

brug Skip Hop badekar til babyen

ForhandlerTotalprisLæs mere
316,00 Til butik →
399,00 Til butik →
479,00 Til butik →

Skip Hop har fremstillet dette Moby badekar i grå, som dog også kan købes i andre farver. Fordelen ved denne model er, at baljen følger babyen i de tre udviklingsstadier. Det giver mulighed for, at bruge badekaret fremefter mens pigen eller drengen vokser. Moby modellen er fri for PVC og phtalater.

Moby badekarret kan give støtte til den liggende krop, helt ligesom den kan tilpasses med indsats når han/hun kan sidde selv. Indsatsen er i dobbelt net-stof med bløde kanter. Der er skridsikker inderside, prop til at tømme baljen og krog til at hænge baljen op.

 • Materiale: Polypropylen
 • Mål: 70 x 48 x 29 cm
 • Fri for PVC & phtalater

Bèbè-jou babybadekar med termometer

køb et badekar med badetermometer

ForhandlerTotalprisLæs mere
455,00 Til butik →
499,95 Til butik →

Badekar fra Bèbè-jou med forskellige funktioner som indbygget sæbedispenser.Bèbè-jou badekaret kommer i 4-500 kr. prisklassen, men kan dog ofte købes til under halv pris på tilbud, udsalg, black friday og lignede.

Du får et klassisk badekar i hvid, der dog adskiller sig fra de billige babybar. Modellen her byder på forskellige smarte funktioner, der ikke behøver være nødvendige, men kan være ganske praktisk.

Badekaret kommer med termometer der samtidig fungerer som prop. Det giver dig den nemme mulighed for at tilpasse temperaturen på vandet. Helt ligesom badekarret kommer med indbygget sæbedispenser med to pumpeflasker. Det giver mulighed for at have sæben lige ved hånden, hvilket dog ikke burde være det helt store problem at have stående.

 • Materiale: Plastik
 • Mål: 83,5 x 40 x 32 cm
 

Mininor foldbar badekar

brug et sammenklappelig badekar til den lille

ForhandlerTotalprisLæs mere
319,00 Til butik →

Foldbar babybadekar fra Mininor der kan være ganske praktisk i forhold til andre modeller.

Hvis du har et mindre badeværelse, kan de fleste badekar godt være ganske irriterende i forhold til opbevaring. Og her kan et sammenklappelig eller foldbar badekar give mindre anledning til irritation. Du kan hænge badekarret på væggen via håndtag i den ene ende, eller det kan gemmes væk i et skab efter brug.

 • Foldbar
 • Mål: 93 x 51 x 23 cm

Babydan badebalje 90 liter

køb en bade-balje til baby

ForhandlerTotalprisLæs mere
399,00 Til butik →
449,00 Til butik →

Danske Babydan laver meget babyudstyr, hvor du også finder badekar til børn i store og mindre størrelser. Og dette badekar er en af de store modeller, som ofte også kaldes søskendebadekar.

Badebalje med prop fra Babydan giver dig et rummelig badekar på hele 90 liter. Det giver mulighed for, at 2 børn kan bades på samme tid. Bunden måler 25/50 x 60 cm. længden er 82 cm. og højden er på 33 cm.

Badekaret er med prop, så du nemt kan tømme det. Og det er selvfølgelig fri for skadelige stoffer.

 • Kapacitet: 90 liter
 • Mål: 33 x 69 x 82 cm
 • Mål bund: 25/50 x 63 cm

BabyTrold Karibu foldebadekar

Badekarret er udstyret med en varmefølsom prop

ForhandlerTotalprisLæs mere
368,00 Til butik →

BabyTrold Karibu foldebadekar kan være den praktiske model. Du kan folde dette badekar sammen, så det fylder 82 x 46 x 23 cm. Det giver dig mulighed for at opbevare dèt i et skab, hænge på en krog eller stå på højkant bag døren.

Det pladsbesparende badekar er velegnet fra 0+ år, og kommer med en varmefølsom prop. Proppen skifter farve til hvid, hvis vandet er for varmt til den lille.

Foldebadekarret er fremstillet i materialer der er fri for tungmetaller og ftalater. Bunden på badekarret er også sikret med skridsikker gummibelægning, så det kan stå fast på f.eks. den glatte overflade på badeværelsesgulvet.

 • Udfoldet mål: 82 x 46 x 23 cm
 • Sammenfoldet mål: 82 x 46 x 8 cm
 • Vægt: 2,1 kg

Badekar udstyr

Der findes forskelligt udstyr til badebadekar som ikke er nødvendigt for at bade din baby, men måske kan være ganske behageligt at have. Noget af udvalget der kan hjælpe med badningen er:

 • Badestol til badekaret: En badestol hjælper med at holde babyen der ikke kan sidde selv, og frigør dine hænder til at vaske. Stolen kan fastgøres til bunden med sugekopper, så karret står fast. Om stolen er nødvendigt, kan diskuteres. Men den kan hjælpe; Det skal ikke misforstås med, at du kan gå fra babyen fordi han/hun sidder i stolen.
 • Badetermometer: Et badetermometer er praktisk, så du kan være sikker på en badetemperatur omkring 37 grader. Køb et smart termometer som f.eks. et bade- eller pandetermometer der giver signal hvis temperaturen bliver for lav eller høj.
 • Badelegetøj: Legetøj er som sådan ikke tilbehør til et badekar, og så alligevel. Det gør nemlig badetiden sjovere for den lille og noget der aktiverer ham/hende – Find inspiration ved Sundleg her
 • Badekar stativ: Et badekar stativ kan være en god ide. Det kan give en god arbejdshøjde hvis du ikke har et bord eller vil sidde på gulvet i brusekabinen.
 • Skridsikker bademåtte: Alt afhængig af hvilket badekar du vælger, kan det smarte tilbehør være en skridsikker bademåtte til den glatte bund – Find bademåtter ved Babytorvet her

Hvordan bader du babyen i badekar?

Dit barn skal være mæt og veltilfreds når du putter ham/hende i badet. Her er det perfekte tidspunkt, når barnet er udhvilet og mæt for at en succesfuld badetid.

De første par gange vil babyen nok finde det mærkeligt at komme i badekarret. Men det vil gå hurtigt over. Hvis din baby ikke virker til at have lyst, så tag ham/hende op igen og vent par dage, hvor du prøver på ny.

Hvad du skal bruge for at bade babyen?

Du skal kun bruge disse ting for at bade ham/hende:

Vand temperatur?

Badevandet skal være kropstemperatur hvilket vil sige ca. 37 grader varmt. Her kan du mærke efter med albuen eller købe et termometer.

Babybadeolie?

Forberedelse af badevandet kræver kun den rette temperatur og måske tilsætte lidt uparfumeret babyolie. Olien er det eneste nødvendige for at gøre babyen blød og ren.

Badningen

Hav de nødvendige ting indenfor rækkevidde af badekaret inden du går i gang.

Når du sætter babyen ned, så hold den ene arm under hans/hendes hoved for et stabilt greb.

Vask barnet hvor du kan starte med øjnene, ansigt, ører og diverse kroge og folder da der samler sig snavs her. Brug en meget blød hånd med vand til at gnide hovedbunden.

Inden du er færdig, så vær sikker på at du har vasket barnet over det hele, så der er helt rent.

Husk at tørre din baby grundigt under hudfolderne.